Goederenbehandeling en veiligheid

Goederenbehandeling omvat vooral het heffen, manipuleren, hanteren en verplaatsen van goederen zoals rollen, bakken, vaten, containers, zakken, onderdelen van machines, enz.

Omdat dit vaak een zware en lastige klus is, werden er verschillende hulpmiddelen ontwikkeld die de goederenbehandeling veiliger, aangenamer én sneller maken, waardoor zowel efficiëntie als het welzijn van de medewerkers ruim verbeterd worden.

 

Vaste of mobiele heftoestellen voor uw goederenbehandeling?

Wanneer men goederen moet gaan tillen en verplaatsen, stelt zich onmiddellijk de vraag of er best met vaste heftoestellen of mobiele heftoestellen gewerkt wordt.

Dit hangt volledig af van het proces en de werkomgeving.

Wanneer het proces zich op een vaste plaats voordoet, en de goederen niet over een lange afstand moeten verplaatst worden, zal er meestal gekozen worden voor een vaste opstelling voor de goederenbehandeling. Het voordeel is dat de goederenbehandeling zelf meestal sneller gaat. Bij goederenbehandeling met vaste opstelling wordt meestal gewerkt met vacuüm systemen.

Wanneer de goederen over een afstand dienen verplaatst te worden, of wanneer de werkomgeving flexibel moet zijn, wordt dan weer vaker geopteerd voor goederenbehandeling met mobiele heftoestellen.

Het voordeel is hier dat deze mobiele heftoestellen ook voor andere toepassingen in de goederenbehandeling kunnen ingezet worden.

 

Ergonomische goederenbehandeling van rollen - rollenhandling

Goederenbehandeling van verpakkingsrollen is een veel voorkomende taak die erg belastend kan zijn. Meestal moet de rol van een pallet genomen worden en 90° gedraaid op een machine geplaatst, op een hoogte. Soms moet de rol niet gedraaid worden. Soms is de kern vrij, soms zit er een as door...

Voor elke specifieke situatie van goederenbehandeling hebben wij een pasklare oplossing. Ga naar onze PRODUCTEN pagina voor meer info en technische fiches.

 

Ergonomische goederenbehandeling van pallets - pallethandling

Geladen pallets kunnen ergonomisch gehanteerd worden met een ruim gamma van handpallettrucks of transpalletten. Voor meer info over ons ruime gamma aan modellen handpallettrucks of transpalletten, verwijzen we graag naar onze producten pagina.

De lege pallets hanteren we dan weer met de Palomat palletstapelaar. De Palomat is een welgekende speler in de goederenbehandeling van lege pallets. De Palomat draagt rechstreeks bij tot een efficiënte werkomgeving en het welzijn van de werknemers. Meer info vindt u op onze detailpagina over de Palomat palletstapelaar.

 

Ergonomische goederenbehandeling van vaten - vatenhandling

Vaten hanteren is een zware taak. Ook hiervoor hebben we alle mogelijke oplossingen voorhanden.

Wij bieden u een gamma vatenhandling toestellen, zowel standalone als voor op de heftruck, voor vaten met alle formaten en gewichten.

 

Verder op onze site vindt u dan ook meer specifieke goederenbehandeling info i.v.m. o.a. mobiele heftoestellen, rollenhandling, vatenhandling, vacuüm heftoestellen, palletstapelaars, order picking systemen, heftafels.

Bekijk onze PRODUCT pagina voor gedetailleerde info en technische fiches betreffende goederenbehandeling.

Demandez votre offre de prix?
Demandez votre offre de prix?
Des questions? Contactez-nous
Des questions? Contactez-nous