Veilig en ergonomisch tillen

Ergonomisch tillen in goederenbehandeling en intern transport

In goederenbehandeling en intern transport worden veiligheid en ergonomie steeds belangrijker. Door het correct hanteren en ergonomisch tillen van zware lasten zoals pallets, rollen, bakken, zakken, kuipen, vaten, enz. kunnen vele letsels vermeden worden.

 

Wat is ergonomie en ergonomisch tillen?

"Ergonomie is de wetenschappelijke discipline die de interactie tussen de mens en een systeem bestudeert. Ergonomie is het beroep dat alle informatie toepast om zodanig te ontwerpen dat het welzijn van de mens en de globale prestatie van het systeem geoptimaliseerd wordt (IEA, 2000)". Verder wordt nog een opdeling gemaakt in fysieke ergonomie, cognitieve ergonomie en organisatie ergonomie.

ASP richt zich op de verbetering van de fysieke ergonomie van de werknemers door het leveren van oplossingen op het gebied van goederenbehandeling en intern transport, zoals rollenhandling, pallethandling, vatenhandling, enz.


ASP staat voor veiligheid en ergonomisch tillen

In de goederenbehandeling van zowat elke werkomgeving worden er zware lasten getild en verplaatst. Zeker wanneer deze handeling repetitief wordt, bestaat het gevaar voor overbelasging van rug, ledematen, schouders, enz. Ergonomisch tillen is daarom een belangrijk aandachtspunt voor elke preventie-dienst.

ASP heeft voor elke werkomgeving wel een tilhulp te bieden die het ergonomisch tillen van gelijk welk voorwerp mogelijk maakt. Onze specialiteit gaat naar het ergonomisch tillen en verplaatsen van vaten, dozen, bakken, kuipen, rollen, pallets, enz.

Een greep uit onze mogelijkheden:

- Met de palletstapelaar bieden we de mogelijkheid voor het veilig en ergonomisch hanteren van lege paletten. 

- Het uitgebreide gamma aan lichtgewicht mobiele heftoestellen geeft de gebruiker de mogelijkheid tot ergonomisch tillen van alle voorwerpen, zoals bakken, kuipen, rollen, zakken, vaten, enz.

- Verder zijn er ook de zware mobiele heftoestellen voor het hanteren van vaten of zware rollen. Ergonomisch tillen van deze zwaargewichten is een noodzaak voor elk bedrijf die hiermee geconfronteerd wordt. Specifiek biedt ASP een ruim gamma aan vatenhandling en rollenhandling toestellen voor het ergonomisch tillen en hanteren van vaten en zware rollen.

- Voor een uitgebreid overzicht van onze oplossingen voor het ergonomisch tillen, zie onze PRODUCTEN pagina's.

 

ASP bvba - Baanakkerweg 3 - 3060 Bertem - België    +32 16 36 12 24 - info@asp-online.be