STAPELEN VAN LEGE PALETTEN

Snel, veilig en ergonomisch stapelen van lege paletten met Palomat palletstapelaar

Het ontstapelen en stapelen van lege paletten komt voor in de goederenbehandeling van alle bedrijven, magazijnen en productieruimtes. Lege pallets worden overal gebruikt en manueel op stapels geplaatst of afgenomen. Op die manier is het stapelen van lege paletten een zwaar belastende taak voor de werknemers.

Met de PALOMAT palletstapelaar of palletmagazijn worden uw werknemers gespaard van het handmatig stapelen van lege paletten. Met de palletstapelaar gaat men pallets ter hoogte van de vloer met een pallet truck of transpallet van de stapel wegnemen of eraan toegvoegen, en dus zonder de pallets met de handen aan te raken.

Palomat palletstapelaar in een magazijn.
txt

Stapelen van lege paletten met de Palomat palletstapelaar

Dankzij de Palomat palletstapelaar loopt de goederenbehandeling inzake het stapelen van lege paletten efficiënt, veilig en ergonomisch.

Werknemers worden gespaard van ernstige rugklachten, die een rechtsreeks gevolg zijn van het manueel stapelen van lege paletten. Ergonomisch tillen is ook hier erg belangrijk.

Bij het manueel stapelen van lege paletten riskeert men ook splinters of andere kwetsuren aan de handen, dit is met de Palomat palletstapelaar geen probleem meer want de gebruiker hoeft bij het stapelen van lege paletten de pallet niet meer met de handen aan te raken.

Bij het manueel afnemen van een pallet van de stapel, laat men meestal de pallet op de grond vallen. Dit geeft directe overlast zoals lawaai en stofopwaaiing, maar eveneens valt een pallet wel eens op een voet, of de pallet wordt beschadigd door de veelvuldige schokken. De Palomat palletstapelaar lost dit probleem helemaal op.

Vermits de Palomat palletstapelaar stapels tot 25 hoog kan hanteren, kunnen veel hogere stapels gebruikt worden dan bij manuele goederenbehandeling van de pallet. De Palomat palletstapelaar werkt dus ruimtebesparend en efficiënter.

Kortom, de Palomat draagt direct bij tot een optimale veiligheid, ergonomie, orde en efficiëntie.


Palomat palletstapelaar - een waaier aan mogelijkheden

De PALOMAT palletstapelaar bestaat in verschillende types en modellen. We hebben zowel pneumatisch aangedreven als de meer ecologische 'Greenline' elektrisch aangedreven palletstapelaars.

 

De palletstapelaars van het type Palomat Flexomatic, Palomat Greenline kunnen altijd stapelen én ontstapelen.

Zij zijn ook volautomatisch, gestuurd door een PLS merk Siemens. Palomat Flexomatic en Greenline zijn identiek dezelfde toestellen, behalve de aandrijving is pneumatisch bij Palomat Flexomatic en elektrisch bij de Palomat Greenline palletstapelaar.

Beide types palletstapelaars zijn te verkrijgen voor stapels van 15 of 25 pallets.

 

De palletstapelaar van het type Palomat 001 kan slechts één richting hanteren, hij wordt vooraf ingesteld dat hij de pallets zal stapelen óf ontstapelen.

Ook de palletstapelaar van type Palomat 001 is verkrijgbaar in 2 hoogtes: voor het stapelen of ontstapelen van palletstapels van 15 of 25 hoog.

 

Met de palletstapelaars van het type Palomat Flexomatic, Palomat Greenline en Palomat 001 worden de pallets één per één aan de stapel toegevoegd of afgenomen. De Palomat palletstapelaar type Palomat 5 kan echter 1 tot 5 pallets tegelijk hanteren.

 

Bij de lage modellen Palomat palletstapelaars (stapels van max 15 pallets) is de veiligheidskooi optioneel, de hoge Palomat modellen hebben een verplichte veiligheidskooi en -deur waardoor de Palomat palletstapelaar aan de strengste veiligheidsvoorschriften voldoet.

 

CE attest wordt meegeleverd met de Palomat palletstapelaar.

Bezoek onze PRODUCTEN pagina's voor meer informatie.

 

 

ASP bvba - Baanakkerweg 3 - 3060 Bertem - België    +32 16 36 12 24 - info@asp-online.be