ERGONOMISCH HANTEREN VAN ROLLEN

Rollen met folie of andere verpakkingsmaterialen worden veelal gebruikt voor het verpakken of beschermen van goederen. Rollenhandling voor het hanteren van rollen is hierdoor een welgekende activiteit in zowat alle bedrijven.

De verpakkingsmachines van vandaag maken het mogelijk om steeds met zwaardere en grotere rollen te werken, zodat het verpakkingsproces ondanks het zware hanteren van rollen ongestoord kan blijven lopen. Hierdoor wordt rollenhandling een uitdagende klus. Een werknemer kan niet zomaar een rol van 50 kg handmatig opnemen en op een hoogte van 1,5m op de machine plaatsen. Het hanteren van rollen wordt daarom best overgenomen door een rollenhandling heftoestel.

 

 

Hanteren van rollen met een rollenhandling heftoestel

Een rollenhandling heftoestel maakt het mogelijk om het hanteren van rollen op een snelle, veilige en ergonomische manier te laten gebeuren, voor rollen vanaf 10 kg tot zelfs 500 kg of meer. Dit is een enorme opportuniteit in de goederenbehandeling van elk bedrijf waar het hanteren van rollen aan de orde is.

Wanneer een rollenhandling heftoestel ingezet wordt, kan men onmiddellijk de machine laden met veel zwaardere rollen dan voordien. Daar waar het manueel hanteren van rollen of manuele rollenhandling de operator beperkt tot rollen van max +/- 15 kg, kan men met een rollenhandling heftoestel gemakkelijk overstappen tot het hanteren van rollen tot zelfs 200 kg.

 

Hanteren van rollen met een rollenhandling heftoestel verhoogt drastisch de efficiëntie van het verpakkingsproces.

Doordat de rollen groter zijn, kan de machine veel langer draaien en wordt een langere continuiteit gegarandeerd. Ondertussen kan de operator ook andere taken uitvoeren omdat hij minder vaak de rol zal moeten vervangen.  Ook de opslagfaciliteiten worden hierdoor efficiënter gebruikt: de rollen kunnen hoger gestapeld worden, want het rollenhandling heftoestel kan de rol bovenaan de stapel afnemen.  Bovendien zal de prijs van uw rollen gunstiger worden, wanneer u dankzij het rollenhandling heftoestel de mogelijkheid heeft om grotere rollen te bestellen.

Rollenhandling heftoestel voor rollen.


De opportuniteiten van een rollenhandling heftoestel

Rollenhandling heftoestel voor lange rollen.

Hanteren van rollen met rollenhandling heftoestellen biedt volgende opportuniteiten:


- hanteren van grotere rollen

- rollen kunnen direct geladen worden op de verpakkingsmachine

- heffen en verplaatsen van rollen dmv slechts één hand en zonder moeite

- Het hanteren van rollen op gelijk welke hoogte, zonder enige moeite

- Gemakkelijk opnemen van een rol vanaf een pallet

- Rollen kunnen in hogere stapels geleverd worden


De functionaliteit van een rollenhandling heftoestel

De Mobiele rollenhandling heftoestellen worden aangeboden met een intelligent gamma aan voorzetstukken voor het hanteren van rollen in alle toepassingen, van de meest eenvoudige basishandeling van kleine rollen op een V-blok, tot speciaal ontwikkelde grijpers voor het klemmen en kantelen van grote zware rollen.

Bezoek onze PRODUCTEN pagina's voor meer informatie.

 

 ASP bvba - Baanakkerweg 3 - 3060 Bertem - België    +32 16 36 12 24 - info@asp-online.be