INOX maatwerk voor cleanrooms

 

Goederenbehandeling en intern transport in de cleanroom met inox maatwerk en inox heftoestellen

Een cleanroom is een omgeving die ontworpen wordt om processen uit te voeren waarbij geen of zo weinig mogelijk contaminatie mag optreden. Cleanrooms staan dus voor een zeer zuivere werkomgeving, waar strenge toegangsvoorwaarden gelden voor zowel personen als materialen. Vandaar dat alle cleanrooms uitgerust zijn met inox maatwerk.

Cleanrooms worden vooral gebruikt bij de productie van geneesmiddelen, maar ook in de biotechnologie, bij productie van halfgeleiders en de laatste jaren ook steeds meer in de voedingsindustrie.


Inox maatwerk en inox heftoestellen voor farmacie en voeding

ASP levert oplossingen voor goederenbehandeling en intern transport toepassingen in cleanroom uitvoering, meer bepaald inox maatwerk en inox heftoestellen.  RVS AISI 304 wordt standaard gebruikt, maar ook RVS AISI 316 of AISI 316L kunnen we leveren, met de bijbehorende certificaten. Dit wordt in vele cleanrooms als vereist materiaal gehanteerd.


RVS AISI 304
: Deze legering is in zachtgegloeide toestand niet-magnetisch en niet hardbaar, in koud vervormde toestand zwak magnetisch. Minder gevoelig voor uitscheiding van chroomcarbiden tijdens lassen. In sommige cleanrooms volstaat inox maatwerk in RVS AISI 304, doch vaak zal dit voor een farmaceutische cleanroom niet voldoende zijn.

RVS AISI 316: Dit is een duurdere legering, maar corrosiebestendiger. Type 316 is beter bestand tegen zoutcorrosie en wordt veel toegepast in de cleanrooms in de farmaceutische industrie.

RVS AISI 316L: Deze heeft een laag koolstofgehalte om een gemakkelijker lasbaar roestvast staal te verkrijgen, en de corrosiegevoeligheid na het lassen te beperken. Wordt ook vaak vereist in farmaceutische cleanrooms.


Daar waar geen RVS of inox kan gebruikt worden, wordt gewerkt met kunststof.

Goederenbehandeling en intern transport in de cleanroom met inox maatwerk
Inox maatwerk voor farmacie en voeding.

De afwerking is belangrijk

Om zoveel mogelijk contaminatie te vermijden, en de toestellen grondig te kunnen reinigen, is het belangrijk dat inox maatwerk toestellen zeer grondig afgewerkt zijn, de lassen gepolijst en de oppervlaktes zo glad mogelijk. De ruwheid is hier afhankelijk van de specificaties in de betreffende cleanroom.

Wanneer nodig, leveren we de toestellen ook in IP65 of IP66, afhankelijk van de stof- en waterdichtheid die in de cleanroom zone vereist is, en de manier waarop het toestel dient gereinigd te worden.

ASP levert een ruim gamma oplossingen voor goederenbehandeling en intern transport ook in cleanroom uitvoering, dus in RVS of Inox maatwerk.
n sommige cleanrooms volstaat inox maatwerk in RVS AISI 304, doch vaak zal dit voor een farmaceutische cleanroom niet voldoende zijn.