Veiligheidsspiegels

Veiligheidsspiegels zorgen voor een optimaal zicht binnen uw bedrijf. Ze zorgen ervoor dat voertuigen tijdig aankomende hindernissen kunnen gewaarworden, waarop het risico op ongevallen verminderd wordt.

 

Een spiegel is pas doeltreffend wanneer zijn grootte is afgestemd op de afstand tussen de spiegel en de gebruiker. Kies ook altijd een veiligheidsspiegel met de juiste kromming zodat alle nodige hoeken gedekt worden.

Veiligheidsspiegels voor in het verkeer

Deze verkeersspiegels zorgen voor een optimale veiligheid in stedelijke omgevingen of op parkings. Door de veiligheidsspiegel op de juiste plaats te bevestigen, verhogen zij de zichtbaarheid van de bestuurder. Ze worden geplaatst op kruispunten, uitritten met een beperkte zichtbaarheid en op parkings. Een extra veiligheidsspiegel voor bussen en vrachtwagens is ook leverbaar, om zo een beter zicht te krijgen op aankomende fietsers en andere weggebruikers.

 

Verkeersspiegels bestaan in onbreekbare uitvoering en kunnen ook bestand zijn tegen rijm en condens. Ook is een veiligheidsspiegel in RVS mogelijk.

 

Bij deze veiligheidsspiegels wordt steeds het bijhorende bevestigingsmateriaal geleverd.

Voorbeeld van een ronde veiligheidsspiegel.
Voorbeeld van een veiligheidsspiegel voor bewaking.

Multifunctionele veiligheidsspiegels

Multifunctionele spiegels kunnen op verschillende strategische plaatsen ingezet worden om de veiligheid te verbeteren. Zij kunnen ook een bewakende functie hebben.

 

Deze spiegels kunnen geleverd worden voor een 2- of 3-richtingscontrole. Deze spiegels zijn uitermate geschikt om te gebruiken in fabrieken, magazijnen en opslagruimtes,....

 

Deze veiligheidsspiegels kunnen zowel een grijs, rood als groen kader hebben.

Veiligheidsspiegels voor industrie en logistiek

Dit type spiegel wordt gebruikt bij bedrijven om een goede zichtbaarheid op moeilijke plaatsen te bekomen.

 

De spiegels hebben meestal een rood met wit kader, waardoor ze beter zichtbaar zijn. U heeft keuze uit verschillende materialen: polymeer, RVS,... Deze veiligheidsspiegels bestaan in verschillende groottes en kunnen vorst- en condens bestendig geleverd worden. Om nóg zichtbaarder en doeltreffender te zijn, kan dit type veiligheidsspiegel ook geleverd worden met een zwart-gele kader. Deze worden vooral gebruikt op industrieterreinen.

 

In sommige industriële omgevingen, worden speciale eisen gesteld voor de veiligheidsspiegels. ASP kan voor elke situatie de juiste oplossing bieden. Tot dit gamma behoren vlakke precisiespiegels en spiegels voor gereglementeerde omstandigheden. Panoramaspiegels om te plaatsen in gangpaden of aan plafonds zijn ook verkrijgbaar.

 

Op zoek naar een achteruitkijkspiegel voor op de heftruck? Ook hier biedt ASP u de oplossing!

Voorbeeld van een veiligheidsspiegel voor binnen.

Veiligheidsspiegels voor openbare werken

 

Om uw werf op een goede manier te beveiligen, heeft ASP spiegels voor openbare werken en spiegels om op bouwmachines te plaatsen. Zo beschermt u uw werknemers, de werkomgeving en derden. Ook greppelspiegels zijn bij ASP verkrijgbaar.

 

 

Veiligheidsspiegels voor bewaking

 

In bewaking zijn veiligheidsspiegels een must. Of het nu gaat om de bewaking in een gevangenis of in een zwembad, veiligheid is een must!