Transpallet of palletwagen

Met een transpallet of handpallettruck kan u goederen die op pallets staan verplaatsen. U rijdt de transpallet tot aan de pallet en schuift de vorken er onder in. Daarna worden de goederen gehoffen en kunnen deze vervoerd worden. Transpalletten worden vooral gebruikt in magazijnen.

Transpalletten bestaan in verschillende uitvoeringen en vorkmaten. Ook kunnen zij geleverd worden met diverse soorten wielen en voor verschillende capaciteiten. Op zoek naar een transpallet uit RVS / Inox? Ook hierbij helpen wij u graag!

Voorbeeld van een manuele transpallet.

Manuele transpallet

Bij een manuele transpallet worden de goederen gehoffen door middel van pompbewegingen van de gebruiker. Per pompbeweging gaat de gehoffen pallet omhoog. De transpallet is hiervoor uitgerust met een ergonomische handgreep of dissel die gemakkelijk te bedienen is. Met de duwbeugel kan u zowel pompen als sturen.

 

Manuele transpalletten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Enkele voorbeelden zijn:
- quick lift systeem (snelheffing): makkelijk heffen in twee pompslagen. Ideaal voor arbeidsintensieve toepassingen.
- geluidsreducerende uitvoering.
- 4 wegs transpallet: is ook zijwaarts verrijdbaar.

Elektrische transpallet

Met een elektrische transpallet kan u goederen door middel van een motor heffen. De elektrische transpallet is uitermate geschikt voor het heffen en transporteren van zwaardere lasten, zonder hierbij de gebruiker te belasten.

 

De elektrische transpallet kan ook geleverd worden met een elektronisch remsysteem, een schakelaar die voorkomt dat je te dicht op een voorligger rijdt en nog meerdere opties. Contacteer ASP voor verdere informatie.

Voorbeeld van een elektrische transpallet.

Hoogheffende transpallet

Een hoogheffende transpallet is een handpallettruck en heftafel in één. Met dit type transpallet kan je de gewenste goederen zowel vervoeren, als op de gepaste werkhoogte brengen.

 

Een hoogheffende transpallet is zeer ergonomisch en vermindert het aantal rugklachten van de werknemers aanzienlijk. Deze transpallet is ook verkrijgbaar in inox / RVS.

Voorbeeld van een hoogheffende transpallet.
Voorbeeld van een transpallet met weegsysteem.

Transpallet met weegsysteem

Tot ons gamma behoren ook transpalletten met een geïntegreerd weegsysteem. Dit systeem biedt u de mogelijkheid om de gehoffen goederen te wegen, en kan zo overbelasting voorkomen. Dit type transpallet beschikt over een display waarop het gewicht gemakkelijk afgelezen kan worden. Sommige transpalletten beschikken ook over een ingebouwde printer.

Transpallet in RVS

 

In sommige sectoren is het aangewezen te werken met een transpallet vervaardigd uit Inox. Denk maar aan de voedings- en de pharmaindustrie, dit omwille van het gebruik in natte ruimtes en het contaminatiegevaar.

Voorbeeld van een transpallet in RVS.

Transpallet op maat

 

Niet gevonden wat u nodig heeft? Geen enkel probleem! Neem gerust contact met ons op en wij gaan voor u op zoek naar een passende oplossing