Rollenhandling

Rollen met folie of andere verpakkingsmaterialen worden veelal gebruikt in goederenbehandeling voor het verpakken of beschermen van goederen. Rollenhandling is hierdoor een welgekende activiteit in zowat alle bedrijven.

De verpakkingsmachines van vandaag maken het mogelijk om steeds met zwaardere en grotere rollen te werken, zodat het verpakkingsproces ongestoord kan blijven lopen. Hierdoor wordt rollenhandling een uitdagende klus. Een werknemer kan niet zomaar een rol van 50 kg handmatig opnemen en op een hoogte van 1,5m op de machine plaatsen. Hiervoor hanteert men dan een rollenhandling heftoestel.

 

 

Efficiëntere goederenbehandeling met een rollenhandling heftoestel

Een rollenhandling heftoestel maakt het mogelijk om op een snelle, veilige en ergonomische manier rollen te hanteren vanaf 10 kg tot zelfs 500 kg of meer.

Wanneer een rollenhandling heftoestel ingezet wordt, kan men onmiddellijk de machine laden met veel zwaardere rollen dan voordien. Daar waar manuele rollenhandling de operator beperkt tot rollen van max +/- 15 kg, kan men met een rollenhandling heftoestel overstappen op rollen van zelfs tot 200 kg.

 

Rollenhandling met een heftoestel verhoogt drastisch de efficiëntie van het verpakkingsproces.

Doordat de rollen groter zijn, kan de machine veel langer draaien en wordt een langere continuïteit gegarandeerd. Ondertussen kan de operator ook andere taken uitvoeren omdat hij minder vaak de rol zal moeten vervangen.  Ook de opslagfaciliteiten worden hierdoor efficiënter gebruikt: de rollen kunnen hoger gestapeld worden, want het rollenhandling heftoestel kan de rol bovenaan de stapel afnemen.  Bovendien zal de prijs van uw rollen gunstiger worden, wanneer u dankzij het rollenhandling heftoestel de mogelijkheid heeft om grotere rollen te bestellen.

De efficiëntie van uw goederenbehandeling en intern transport wordt beduidend verhoogd dankzij deze eenvoudige heftoestellen.

Rollenhandling heftoestel voor rollen.

De opportuniteiten van een rollenhandling heftoestel

Rollenhandling heftoestel voor lange rollen.

Rollenhandling heftoestellen bieden veel opportuniteiten:

- gebruik van grotere rollen
- rollen kunnen direct geladen worden op de verpakkingsmachine
- heffen en verplaatsen van rollen d.m.v. slechts één hand en zonder moeite
- Het plaatsen van rollen op gelijk welke hoogte, zonder enige moeite
- Gemakkelijk opnemen van een rol vanaf een pallet
- Rollen kunnen in hogere stapels geleverd worden

 

De functionaliteit van een rollenhandling heftoestel

De Mobiele rollenhandling heftoestellen worden aangeboden met een intelligent gamma aan voorzetstukken waarmee alle rollen in alle toepassingen van de goederenbehandeling en intern transport kunnen gehanteerd worden, van de meest eenvoudige basishandeling van kleine rollen op een V-blok, tot speciaal ontwikkelde grijpers voor het klemmen en kantelen van grote zware rollen.